till startsidan om fretaget vra tjnster bilder/referenser kontakta oss!

Våra tjänster

Vi utför om – och tillbyggnader, renoveringar, monterar kök, renoverar badrum, byter fönster o dörrar, bygger bastu, sätter upp trästaket, bygger altaner etc.

Vi snickrar, murar, sätter kakel samt projektleder underleverantörer inom Mark & Anläggning, Målning, Rörläggeri, Elarbeten, Plåtarbeten, Glasarbeten och Ventilation

När du anlitar oss kan du använda Rot-avdrag.

Så här fungerar ROT-avdrag! 

Från och med 1 juli 2009 har man rätt till skattereduktion för ombyggnad, tillbyggnad, reparation och underhåll. Tjänsterna kallas med ett gemensamt ord för husarbete. Det är inte du som kund utan vi som du anlitar som sköter all kontakt med skatteverket. Det innebär alltså att för dig som kund att det inte blir något extra arbete att använda ROT -avdraget. 

Om man köper husarbete för 100 000 kronor per år behöver man bara betala hälften av arbetskostnaden. Resten betalar skatteverket enligt fakturamodellen till företaget som utfört arbetet. Man får alltså en skattereduktion som motsvarar hälften av arbetskostnaden direkt på fakturan. 

Så här fungerar avdraget: 

Avdraget är 30 procent av arbetskostnaden, och kan vara upp till 50 000 kronor per år. Det innebär alltså att du kan ha arbetskostnader för upp till 100 000 kronor per delägare i fastigheten. Avdraget är knutet till den som äger bostaden. Par som äger en bostad tillsammans kan få göra skatteavdrag på upp till 100 000 kronor.. Avdraget är knutet till den som äger bostaden. Par som äger en bostad tillsammans kan få göra skatteavdrag på upp till 100 000 kronor.

De nya reglerna innebär att du får avdrag på 30 procent av arbetskostnaden direkt på fakturan. Hantverkaren eller företaget som säljer tjänsterna ansvarar för att de fakturerade tjänsterna är husarbete som ger rätt till skattereduktion.

Det är viktigt att kontrollera att du under året har tillräckligt hög skatt för att täcka hela avdraget. För att kunna utnyttja maximalt hus-avdrag måste du komma upp i mer än 
50 000 kronor i slutlig skatt under året. För det krävs det normalt en månadsinkomst på
24 000 kronor eller mer. 

Följande räknas som husarbete: 
Reparation och underhåll, ombyggnad, tillbyggnad (ROT-arbete) 
Hushållsarbete som städning, klädvård, visst trädgårdsarbete samt barnpassning och annan tillsyn (RUT) 

Grundreglerna är att du skall bo i bostaden där arbetet utförs eller ha den som fritidsbostad. (Undantaget är hushållsarbete, som man kan få skattereduktion för om det utförs i ens föräldrars bostad.)

Skattereduktion för ROT-arbete kräver dessutom att man äger bostaden (småhus, bostadsrätt eller ägarlägenhet). 

Är du tveksam på vilka arbeten som gäller för Rot-avdrag kontakta oss 0707-43 30 61 eller gå in på www.skatteverket.se under ROT OCH RUT kan du enkelt se vad som vilka arbeten du har rätt att använd Rot-avdraget på.


 

Byggnadsfirman Reidar Olsson & Co AB © 2017